Plesni studio

Osnovan je 1984. godine. Tada smo bili prvi privatni studio plesne rekreacije za djecu i odrasle. U okviru studija postoje dvije grupe (grupa djece i grupa odraslih) koje vježbaju po profesionalnom programu za plesače. Te dvije grupe svojim nastupima u javnim medijima uspješno opravdavaju svoj rad.

Prvi smo studio koji je izradio program rada sa trogodišnjom djecom i dobio verifikaciju Ministarstva prosvjete i sporta. Cilj našeg rada je omogućiti djetetu ispoljavanje vlastite kreativnosti, stjecanje kulture vježbanja te razvoj svijesti i samopouzdanja.
Plesna umjetnost je za nas živi organizam. Iako je uslužbi rekreacije promičemo njezin razvoj i propagiramo je.
Organiziranjem plesnih produkcija prenosimo širem krugu ljudi informacije o plesnoj umjetnosti i njezinim širokom utjecajnim mogućnostima.
Treninzima i edukcijama omogućavamo djeci, mladima i odraslima blizak kontakt sa harmoničkom kretnjom koja je nezamjenjiv čimbenik zdravog odrastanja i življenja.
Talentirana djeca i odrasli u našem studiju imaju mogućnost putem javnih nastupa prezentirati svoj rad i plesno se izraziti.
Često surađujemo sa drugim srodnim kućama iz područja kulture.
Naši najpoznatiji đaci su: Edina Pličanić i Tomislav Petranović prvaci naše i svjetske plesne scene.

 

 

OPĆENITO O PLESU

  • Ples oduvijek postoji kao spontani običaj i kao socijalna disciplina. Tako nam se on pokazuje ne samo kao umjetnost nego i kao moral.
  • Stara kineska poslovica: Vladara možemo procijeniti prema stanju plesa za njegove vladavine.
  • Renesansa plesa prema Stanley Hallu je imperativna potreba, da bi uravnotežila živce, odgojila strasti, učvrstila volju i konačno u sklad dovela osjećaje i inteligenciju s tijelom koje ih nosi.
  • Iako je puritanizam u više navrata zatirao ples, pokoja pobjeda čak ni za moral nije značila trijumf nad plesom. Plesna je umjetnost tako intimno vezana s najfinijim i najdubljim izrazima života čiji smo predmet mi sami.
  • Ples je budućnost, kreativna snaga i humana poruka. Svi plesači koji se osjećaju frustrirani disciplinom i socijalnim i umjetničkim okvirima društveno političkih formi te se vide u spontanijem rađe plešu jazz. To je bijeg iz današnjeg totalno organiziranog svijeta. Jazz je originalna forma i može biti izvođen od netreniranih plesača.
  • U vrijeme brzog razvoja, pritiska, nervoze, okrutnih problema našeg vremena jazz igra veliku ulogu. Može se baviti amaterskim jazz dancom, koji pomaže pojedincu steći osobni doživljaj te se kreativno izraziti unutar društva.
  • Balansirana i razumna distribucija sredstava za svrhu plesne edukacije je vrlo važan korak u pravcu humanosti
WP Like Button Plugin by Free WordPress Templates